Informatiedag elektrisch varen in de Laakzone


Op 23 september 2017 heeft Waterrecreatie Advies in opdracht van de gemeente Amersfoort een Informatiedag over elektrisch varen op de Laak georganiseerd. De Laak loopt vanaf de wijk Vathorst bij Amersfoort via de Rengerswetering bij Bunschoten naar het Nijkerkernauw. Als de geplande Zelfbedieningsovertoom klaar is, worden 2 nieuwe woonwijken ontsloten. Op de Laak mag alleen elektrisch worden gevaren. De bewoners kregen een speciale Nieuwsbrief over elektrisch varen in de Laakzone in de bus. Op de dag zelf werd iedereen uitgebreid geïnformeerd over de achtergronden en kon men in verschillende typen boten proefvaren. Ook werd een animatiefilmpje van de overtoom voor het eerst getoond.

Hieronder een informatiefilmpje van Anton Schiere over elektrisch varen. Een bijzonder document van de grondlegger van het elektrisch varen in Nederland. De presentatie is speciaal gemaakt voor de Informatiedag over elektrisch varen in de Laakzone in 2017, maar nog zeer actueel.

Informatiedag Elektrisch varen Vathorst - Laakzone

Kaart recreatiezone de Laak
Klik op de afbeelding voor een vergroting

 


DEEL DEZE PAGINA


Facebook Twitter Linkedin



08-12-2021

Zelfbedieningsovertoom® Spakenburg



De ontwikkeling en bouw van de eerste Zelfbedieningsovertoom, vanaf de start in 2015 tot oplevering december 2022. Plus de praktijk na ingebruikname op 1 april 2023.



20-10-2020

Optimaliseren sloepenroutes in Zuid-Holland



H. de Vos Elektrotechniek en Waterrecreatie Advies hebben opdracht gekregen de mogelijkheden te onderzoeken om 4 handbediende bruggen en een sluis tussen Gouda en de Reeuwijkse Plassen te automatiseren.



05-02-2020

Opdracht voor de Zelfbedieningsovertoom® getekend



Op 5 februari 2020 werd de opdracht voor de eerste Zelfbedieningsovertoom® in Nederland getekend door wethouder De Jong van de gemeente Bunschoten en de partijen in het samenwerkingsverband Zelfbedieningsovertoom VOF.



03-02-2020

Sloepenroutes en de BRTN-categorieën E en F



De meeste schepen die in Nederland worden verkocht, zijn sloepen. De sloepenmarkt is “hot” en dat leidt tot de vraag hoe je de nieuw ontstane kansen benut.